Uitermate duurzaam product

De Elastolith Steenstrip en Lijmmortel zijn samengesteld uit hoofdzakelijk minerale grondstoffen. Voor ruim 90% bestaan de producten uit natuurlijke zanden, gemalen steen en overige minerale vulstoffen. Het gehele productieproces is energiezuinig en de steenstrips worden niet in een oven boven de 1.000 graden Celsius gebakken, maar gedroogd bij een relatief lage temperatuur van 60 graden Celsius.

In vergelijking met een traditionele baksteen is een minerale steenstrip 25 keer lichter en dunner. Naast grondstofbesparingen levert dit ook energiebesparingen op bij productie, opslag, transport en verwerking van het product. Tevens kunnen hierdoor constructies van nieuwe gebouwen lichter ontworpen worden en dienen bij renovatie funderingen van gebouwen niet aangepast te worden.

Door het renoveren van gebouwen daalt het energieverbruik, wordt de levensduur verlengt en stijgt de waarde van het gebouw. Dit voorkomt het onnodig slopen van gebouwen en verspillen van energie en grondstoffen.

Voor elke toepassing een oplossing

De minerale steenstrip is in verschillende soorten verkrijgbaar. Voor nagenoeg elke esthetische als technische uitdaging hebben wij een oplossing. De steenstrips wordt met mensenhanden aan een productielijn gemaakt. Door deze productiewijze is elke afzonderlijke steenstrip uniek, zodat er geen repeterend beeld op een gevel ontstaat.

– Vorm

De minerale steenstrip is leverbaar in twee verschillende vormen: de ‘handvorm’, deze steenstrip wordt met een mal geproduceerd en de ‘strakkevorm’, deze wordt achteraf op maat gestanst. Het verschil is op onderstaande afbeelding te zien. De Elastolith Façade Design producten kunnen in verschillende vormen ontworpen worden.

Mal strip

Stans strip

– Formaten

Op de markt zijn veel verschillende baksteenformaten. De minerale steenstrip is nagenoeg in elk baksteenformaat verkrijgbaar. Afwijkende formaten zijn op aanvraag. De Elastolith Façade Design producten kunnen ontworpen worden binnen de afmeting 600×460 mm (LxH) of 1.000×230 mm (LxH).

– Types

De steenstrip is beschikbaar in verschillende types. Naast vlakke steenstrips zijn er hoek- en latei steenstrips. Met deze verschillende types kan elk metselverband en geveldetail uitgevoerd worden. Daarnaast kan de steenstrip eenvoudig op maat geknipt worden.

Vlakke strip

Hoek strip

Latei strip

– Oppervlakte texturen en bezanding

Een minerale gevelafwerking kan een gladde of een specifieke oppervlakte structuur hebben. Hierin zijn vele mogelijkheden en dit wordt regelmatig uitgebreid. Op de pagina Producten zijn verschillende oppervlakte texturen te zien. Daarnaast kunnen de steenstrips bezand worden en de Elastolith Façade Design producten kunnen voorzien worden van een topping.

Verwerking

Het Elastolith systeem is snel en eenvoudig te verwerken. Elk denkbaar metselwerkverband is eenvoudig uit te voeren. De steenstrip kan zowel handmatig als machinaal verwerkt worden. Na verweking hardt de lijm uit en vormt het één laag met de steenstrip. In het Technische Merkblad staat de verwerking van de producten omschreven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw leverancier.

De voordelen van Elastolith

Gering gewicht en dikte

Kleurvastheid

Brandklasse A

Duurzame producten

Waterafstotend en dampdoorlatend

Keuze- en ontwerpvrijheid

Natuurgetrouwe uitstraling

Snelle & eenvoudige verwerking

Nederlands fabricaat